Több száz menekült fulladt a Földközi-tengerbe

Több száz menekült fulladt a Földközi-tengerbe

Brit sajtójelentések szerint több száz menekült fulladhatott a Földközi-tengerbe, amikor vízi járműveik Afrikából Olaszország partjai felé tartva felborultak.

menteng54_b

A Daily Mail brit napilap hétfői beszámolójában arról ír, hogy a hajók Egyiptomból indultak útnak Európába, amely az emberkereskedők egyik kedvelt útvonala. Szomália egyiptomi nagykövete a BBC News arab nyelvű kiadásának úgy nyilatkozott, hogy a négyszáz menekült többsége belefulladt a tengerbe.

Szomáliai jelentések szerint a mentési munkálatokban résztvevők csupán 29 embert tudtak kimenteni a vízből. Az interneten szomáliai felhasználók olyan fényképeket tettek közzé, amelyeken kézzel írt lapokon az áldozatok névsora szerepel. A Daily Mail szerint a legtöbb migráns szomáliai, eritreai és etióp volt.

Közben megkezdte a görög rendőrség hétfő reggel a pireuszi kikötőben migránsok által felállított, hevenyészett sátortábor felszámolását. A Szkai görög tévécsatorna arról adott hírt, hogy a pireuszi kikötőben tartózkodó mintegy 3700 migránsból 500-at buszokkal szállítottak el egy közeli központi fogadótáborba. A hét végéig a teljes pireuszi tábort felszámolják, mert Görögországban megkezdődik a turistaszezon, és ezért Athén kikötőjében várhatóan jelentősen nő majd az utasforgalom.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »