Több száz egyetemi helyre lehet még felvételizni ősszel a Sapientián

Több száz egyetemi helyre lehet még felvételizni ősszel a Sapientián

A 2019-es őszi egyetemi felvételin 165 ingyenes és 425 költség-hozzájárulásos alapképzéses helyet hirdet meg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A mesteri szakok esetében 26 tandíjmentes és 135 tandíjas hely várja a hallgatókat – tájékoztatta szerkesztőségünket a felsőoktatási intézmény.
A Csíkszeredai Kar gazdasági informatika szakán a tandíjmentes és a költség-hozzájárulásos helyek is beteltek, így oda már nem lehet jelentkezni, de a kommunikáció és PR, valamint a szociológia szakok esetében is csak tandíjas helyek maradtak. A Marosvásárhelyi Karon a számítástechnika, informatika, valamint a fordító és tolmács szakok esetében szintén beteltek a tandíjmentes helyek, míg a Kolozsvári Kar fotó-film-média szakán sem hirdetnek felvételit, mivel valamennyi hely betelt.

A fennmaradó szakok mindegyike tandíjmentes helyeket is kínál a szeptember elején startoló felvételin.

Hírdetés

A legtöbb ingyenes hely az agrár- és élelmiszeripari gazdaság szak és általános közgazdaság szak (Csíkszeredai Kar), az agrármérnöki szak, valamint infokommunikációs hálózatok és rendszerek szak (Marosvásárhelyi Kar) és a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak (Kolozsvári Kar) esetében várja a jelentkezőket – áll az egyetem közleményében.

A nyári felvételin, ha minimális mértékben is, de nőtt a Sapientia EMTE alapképzéses szakjaira jelentkezők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. A korábbi évekhez hasonlóan

a Marosvásárhelyi Karon az informatika, Csíkszeredában a gazdasági informatika, míg Kolozsváron a fotó-film-média szak bizonyult a legnépszerűbbnek. A legnagyobb túljelentkezés az informatika szakon volt, ahol 95-en pályáztak 60 helyre.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »