Több rendőr lesz az utakon mindenszentekkor

Több rendőr lesz az utakon mindenszentekkor

A biztonságos és zavartalan közlekedés céljából megerősíti az ellenőrzést az utakon a rendőrség mindenszentek ünnepén. „Több rendőr lesz az utakon nemcsak mindenszentekkor és a halottak napján, hanem már október 28-tól, csütörtöktől november 2-ig, keddig” – mondta Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rendőrök fogják irányítani a forgalmat a temetőkhöz vezető utakon és a parkolókban, ahol megnövekedett forgalomra számítanak. „Mindenkit kérünk, hogy fokozott óvatossággal vezessen, és arra kérjük az embereket, fontolják meg, valóban autóval kell-e menniük a temetőbe. Aki el akarja kerülni a parkolással járó stresszt, ha teheti, inkább gyalog vagy tömegközlekedéssel menjen a temetőbe” – mondta Bárdyová.

Hírdetés

A szóvivő figyelmeztetett, hogy a tolvajok a temetőben sem riadnak vissza a lopástól. A rendőrség ezért azt tanácsolja, senki ne hagyja őrizetlenül a holmiját. A gyalogosokat emlékeztetik, viseljenek fényvisszaverő elemeket.

A járványhelyzetre és a szakértők ajánlásaira tekintettel a rendőrség azt tanácsolja a lakosságnak, fontolják meg az utazást, a rokonlátogatást, a temetőlátogatást, különösen a bordó és fekete járásokban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »