Több református Kossuth- és Széchenyi-díjas is lett idén

Ebben az évben március 14-én adták át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. Áder János, államfő, Orbán Viktor és Kövér Lászlóval együtt adta át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat március 14-én az Országházban. A kitüntetettek között több református is szerepelt.

Több református Kossuth- és Széchenyi-díjast is köszönthetünk ebben az évben. Mások mellett Kossuth-díjjal ismerték el Csikos Sándor Jászai Mari-díjas színművész, színházi rendező, színészpedagógus, egyetemi oktató, érdemes és kiváló művész munkáját. Széchenyi-díjban részesült M. Kiss Sándor, történész, tudományos igazgató, professor emeritus, aki 1956 és a megtorlás éveinek kutatásában alkotott kimagaslót.

Lánczi András szintén ebben az elismerésben részesült. A politológus, filozófus, egyetemi tanár politikatudmány területén kifejtett elméleti munkáiért, a modern demokrácia kritikája, valamint a politikai filozófia és a konzervativizmus elméleti problémái terén kiemelkedő tudományos, kutatói és publikációs tevékenységért kapta a kitüntetést. Széchenyi-díjban részesült S. Varga Pál irodalomtörténész is, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egyetemi tanár.

Címlapfotó: Infostart.hu