Több ponton is változtatott új rendeletében a Közegészségügyi Hivatal

Több ponton is változtatott új rendeletében a Közegészségügyi Hivatal

Azokon a tömegrendezvényeken, melyeken a résztvevők száma meghaladja a Covid-automata szerinti maximális létszámot, szükséges a PCR- vagy LAMP-teszt felmutatása, az antigéntesztet azonban már nem fogadják el. Legalábbis ez derül ki a Közegészségügyi Hivatal legújabb rendeletéből.

A KH rendelete szerint a PCR-tesztek érvényeségét ezekben az esetekben meghosszabbítják 12-ről 24 órára. A higiénikusok hangsúlyozták, hogy a negatív PCR- vagy LAMP-teszt kiváltható oltási igazolással, vagy a fertőzésen való átesést bizonyító igazolással.

A sportrendezvények esetében a maximális nézőszámot felemelik a befogadóképesség 50 százalékára.

“A kültéren legfeljebb 2000. beltéren legfeljebb 1000 résztvevős kitétel megmarad a sárga és annál rosszabb helyzetű járásokban. A zöld járásokban ezt a feltételt eltöröljük” – fogalmaz a Közegészségügyi Hivatal. A nézők számára fenntartott tereket azonban fel kell osztani legfeljebb 1000 fős kapacitású szektorokra.

Hírdetés

A KH arról is informált, hogy a 12 éven alul gyermekeknek nem kell negatív teszteredményt felmutatniuk ott, ahol jelenleg elvárt. A felső határ idáig 10 év volt, ezt emelték most fel 12-re.

Ugyancsak pontosították a “beoltott személy” definícióját. Beoltottnak számít az, akinek

A rendelet egy része július 23-án este 20 órától hatályba lép, míg négy paragrafusa csak 26-tól.

A tömegrendezvényeket érintő rendelet teljes terjedelmében itt tekinthető meg.

sita


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »