Több orvos állapíthatja meg, hogy Zeman el tudja-e látni államfői feladatait

Több orvos állapíthatja meg, hogy Zeman el tudja-e látni államfői feladatait

Több szakterület orvosaiból álló konzílium állapíthatja meg, hogy Miloš Zeman cseh államfő egészségi állapota engedi-e feladatai elvégzését. A konzílium a cseh sajtó értesülései szerint kilenc orvosból áll, akik több szakterületről érkeznek. Feltehetően már a jövő hét végén megkezdik az államfő állapotának felmérését.

A Seznam Zprávy információi szerint fyzioterapeuta specialista, pszichiáter és diagnoszta is lesz az orvosok között. A várakozások szerint az orvosokból álló csapat bírálhatja el, hogy Zeman képes-e elvégezni államfői feladatait. A vizsgálatok végeredményét feltehetőleg november 8-a előtt tehetik közzé, mielőtt először összeülne az újonnan megválasztott képviselőház.

Hírdetés

Ezt követően lehet elindítani az esetleges vitát arról, hogy átmenetileg vonják meg Zeman államfői jogköreit. A képviselők és szenátorok erről az orvosi konzíliumtól kapott információk alapján dönthetnének és szavazhatnának.

Zeman október 10-től fekszik a Központi Katonai Kórházban. Azóta visszatartják az állapotát jellemző információkat, kezelőorvosa annyit közölt, hogy krónikus betegségével kapcsolatos komplikációk léptek fel.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »