Több nyelven tombol az MSZP

Összefog európai testvérpártjaival az MSZP, hogy a május 26-i európai parlamenti választáson való részvételre buzdítsa a külhoni magyar szavazókat — jelentette be Ujhelyi István szocialista EP-képviselő brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Az első megállapodás már megszületett, mégpedig a német szociáldemokratákkal: ennek keretében az MSZP és az SPD kétnyelvű plakátkampánnyal mozgósítja majd a Németországban élő magyarokat. A magyar szocialisták azt tervezik, hogy tucatnyi testvérpárttal kötnek majd hasonló egyezséget a következő napokban, illetve hetekben.

Hírdetés

Ujhelyi elmondta, szeretnék, ha a külföldön élő magyarok százezrei járulnának az urnákhoz május végén, mert a tét nagy: “Európa és Orbánisztán” között kell választani.

Kedvező irányt jelez, hogy a 2014-es EP-választáson csak 6253 érvényes szavazatot adtak le a magyarok a külképviseleteken, míg a tavalyi országgyűlési választáson már 45 ezret. Ujhelyi közölte azt is, hogy a külföldön élő magyarok március 21-től kérvényezhetik, vegyék fel őket a választási nyilvántartásba.

Kétnyelvű plakátokkal mozgósít az MSZP


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »