Több mint tízezer aláírást adott át a Párbeszéd

Több mint tízezer aláírást adott át a Párbeszéd

Több mint tízezer aláírást adott át az olimpia-ellenes népszavazás kiírásához a Párbeszéd a Momentum Mozgalomnak.

A párt az akció kezdetétől gyűjtötte a szignókat, amit holnap délig még folytatnak. A Párbeszéd társelnöke azt mondta: nem felesleges presztízs-rendezvényekre kell költeni a magyarok pénzét, hanem az egészségügyre, az oktatásra és a szegénység felszámolására. Szabó Tímea arra számít, hogy akár törvénytelen eszközökkel is megpróbálják majd megakadályozni a népszavazás kiírását.

„Nem fogjuk hagyni azt, hogy Orbán Viktor trükközve megpróbálja megakadályozni azt, hogy az emberek beleszólhassanak a közös ügyeinkbe, beleszólhassanak abba, hogy mire költjük el a közös vagyonunkat. Mindent meg fogunk tenni azért, hogyha megvan a kellő számú aláírás, márpedig meggyőződésünk, hogy megvan, akkor ki is írják ezt a népszavazást, és ezt a népszavazást meg is tartsák. Az embereknek, a magyar embereknek joga van beleszólni abba, hogy legyen-e olimpia Magyarországon vagy ne” – jelentette ki a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea.

23 ezer aláírást adtak át az LMP politikusai a Momentum Mozgalom aktivistáinak a Nyugati téri aluljáróban vasárnap – számoltunk be róla mi is.

Nagyot bukna a Fidesz az olimpiaellenes népszavazáson – derül ki abból a felmérésből, amelyet a pályázatról népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom rendelt meg. Bővebben>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »