Több mint száz keresztény házaspár találkozott Egerben

Több mint száz keresztény házaspár találkozott Egerben

Minden évben megszervezi a találkozások hétvégéjét a Házas Hétvége mozgalom. Idén július 8–9-én több mint száz házaspár érkezett Egerbe a Kárpát-medence különböző területeiről. A programokat és a nemzeti felelős házaspár választását a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban tartották, a szentségimádást és a záró szentmisét a lajosvárosi Szent Lajos-templomban. A szentmisét Ternyák Csaba érsek mutatta be.

Az Egri Főegyházmegyében nagy múltja van a Házas Hétvége mozgalomnak – hangsúlyozta a főpásztor szentbeszédében. – Ez a találkozó alkalom arra, hogy felelevenítsük a kezdeti szeretetkapcsolatot, azt, ami egymáshoz fűzi a keresztény házasfeleket, melynek mintája Jézus Krisztus szeretete.

Isten áldását szeretettel és örömmel kell fogadni, kizárva a társas önzést. A házasság célja egymás boldogítása és ennek kitárulása a gyermekáldás felé, a családot állítva a figyelem középpontjába. Ezt szolgálta a nemrég Rómában tartott családok világtalálkozója is – fűzte hozzá Ternyák Csaba.

Az érsek felidézte Ács István egri segédpüspök, a Házas Hétvégék szervezője gondolatát: ha elromlik valami, nem kidobni, hanem megjavítani kell. A szeretet vezet bennünket az örök életre – ezt a Szentírás is számos helyen hangsúlyozza.

Hírdetés

Ha önmagunkat helyezzük életünk középpontjába, tévúton járunk. Ez a házasságra is igaz. A családért, egymásért viselt szenvedés üdvösségszerző lehet, ha úgy éljük meg. Istenről keveset tudunk Jézus Krisztus nélkül, ő mutatta meg Istent, és a szentségek által elvezet bennünket az Egyházhoz, gondoskodik rólunk. A szeretet törvényét élve az örök élet biztosított  számunkra, és az eucharisztikus kenyér életben tartja bennünk ezt a vágyat – emelte ki szentbeszédében az egri érsek.

A szentmise után a lajosvárosi hívek agapén látták vendégül a házaspárokat a templomkertben.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Szent István Televízió/Federics Róbert

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »