Több mint száz határsértő Csongrád-Csanád megyében az éjszaka

A magyar, cseh és osztrák rendőrök a katonákkal együttműködve több csoportban 125 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében csütörtökre virradó éjszaka, és elfogtak két embercsempészt – közölte a rendőrség honlapján.

A Mórahalom és Kiszombor közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, indiai, tunéziai, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

Hírdetés

A magyar és cseh rendőrök a katonákkal éjfél előtt Mórahalmon egy német személyautót ellenőriztek, amelyet egy holland férfi vezetett. A járműben rajta kívül még kilenc férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Egy órával később Domaszék külterületén ellenőriztek egy lengyel gépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a járműben további négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök az 50 éves és a 33 éves sofőrt előállították, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »