Több mint nyolcezer-hatszázan építik a Szeretethidat 2021-ben

Több mint nyolcezer-hatszázan építik a Szeretethidat 2021-ben

Idén május 14-15-én szervezi meg tizenharmadik alkalommal Szeretethíd elnevezésű önkéntes akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat. A programba több felvidéki magánszemély és közösség is bejelentkezett, akik saját lakókörnyezetükben végeznének önkéntes tevékenységet.

A koronavírus-világjárvány miatt még inkább felértékelődtek a személyes kapcsolatok, egymás segítése, támogatása még hangsúlyosabbá vált a világon.

Az elmúlt évben a világjárvány ellenére is több ezer önkéntes építette a Szeretethidat, a veszélyhelyzet számos új segítő feladat ötletét adta, ilyen például a bevásárlás egyedülálló, idős szomszédjainknak, online meseolvasás vagy korrepetálás.

Hírdetés

Idén a szeretethid.hu megújult honlapján lehetett regisztrálni. Azon csoportok, melyek május 3-ig bejelentkeztek a programba a Diakóniai Központon keresztül, a Felvidéken is ingyenes pólót vehettek át.

Ennek alapján lesz megmozdulás többek között Pozsonyban, Csicsón, Nagykeszin, Gútán, Komáromban, Hetényen, Marcelházán, Oroszkán, Kisölveden, Zselízen, Zsárón, Fegyverneken, Hontfüzesgyarmaton, Serkében, Simonyiban, Nemesradnóton, Gömörszkároson, Lénártfalán, Hanván, Runyán, Tornalján…

(HE, Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »