Több mint kétszáz ember halt meg a Fülöp-szigeteki trópusi viharban

Több mint kétszáz ember halt meg a Fülöp-szigeteki trópusi viharban

Mintegy 230 ember halt meg a Fülöp-szigeteket vasárnap elhagyó, Tembin nevű trópusi viharban.

A szigetország hatóságai további 120 embert keresnek a vihar által legsúlyosabban megtépázott déli Mindanao szigetén. Helyi hírtelevíziók felvételei alapján a vihar hatalmas áradásokat idézett elő, több száz házat árasztott el a sáros víz. A rendőrség és a mentési munkálatokban részt vevő önkéntesek kifeszített köteleken keltek át a több napos csapadéktól megduzzadt folyókon, hogy megpróbálják a helyi lakosokat kimenteni. A felvételeken jól látható az is, hogy a trópusi vihar fákat csavart ki, köveket és más törmeléket hordott az utakra. Több utat tettek járhatatlanná a földcsuszamlások.

Hírdetés

A Tembin tombolása miatt 72 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát, a helyi katasztrófavédelem szóvivője azonban nehezményezte, hogy a figyelmeztetések ellenére sokan nem időben távoztak lakhelyükről.

A Fülöp-szigeteken évente átlagosan 20 tájfun pusztít, másfél hete is átvonult egy trópusi vihar a délkelet-ázsiai országon, a Kai-Tak. Ennek 54 halálos áldozata volt.

Az országot sújtó egyik legsúlyosabb vihar az elmúlt évtizedekben azonban a Hajan „szupertájfun” volt, amelynek pusztításai 2013 novemberében több mint 7300 halálos áldozatot követeltek, és egész városok semmisültek meg.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »