Több mint két hét után elhagyhatta a kórházat a brazil elnök

Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán elhagyhatta a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházat, ahol több mint két hétig ápolták, miután megműtötték őt egy késeléses merénylet okozta súlyos sérülések szövődményeivel – közölte a Globo helyi televízió.

A tévécsatorna élő adásban közvetítette, ahogy az államfőt szállító kocsi egy járműkonvoj kíséretében elhagyja a kórházat. Otávio Santana Barros elnöki szóvivő a Globónak elmondta: Bolsonaro Brazíliavárosba repült.

Hírdetés

Eredetileg arra számítottak, hogy az államfő a január végi orvosi beavatkozást követően tíz napig fog lábadozni a kórházban, de a múlt héten tüdőgyulladás lépett fel nála. A brazil elnök a szerdai nappal bezárólag összességében tizennyolc napot töltött a felépüléssel a klinikán.

2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá, súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »