Több mint hetven személyt mentett ki az Égei-tengerbõl a román partiõrség járõrhajója

Több mint hetven személyt mentett ki az Égei-tengerbõl a román partiõrség járõrhajója

71 szudáni, szíriai és szomáliai állampolgárt – köztük 22 nőt és 20 gyermeket – mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség járőrhajója, amely az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex megbízásából teljesít küldetést Görögországban.

A MAI 1104 jelzésű járőrhajó legénysége a görög felségvizek felé tartó gumicsónakot észlelt szombaton az Égei-tengeren. Mivel a túlzsúfoltság miatt fennállt a veszélye annak, hogy a csónak elsüllyed, az abban utazó 29 férfit, 22 nőt és 20 gyermeket felvették a fedélzetükre, élelmet és vizet adtak nekik, majd elszállították őket Híosz szigetére, ahol a görög hatóságok elvégzik az ilyenkor szokásos ellenőrzéseket – tájékoztat közleményében a határrendészet.

A román határrendészek év eleje óta teljesítenek szolgálatot az Égei-tengeren, az Európai Unió tengeri határait ellenőrző, Poseidon 2017 elnevezésű misszió keretében. Azóta – önálló vagy a görög és a Frontex-egységekkel közös akciók során – összesen több mint 1.300 személyt mentettek ki a görög fennhatóság alá tartozó vizekből. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »