Több mint háromezer négyzetméteren terül szét a kőolaj a Szahalin-félszigeten

Több mint háromezer négyzetméteren terül szét a kőolaj a Szahalin-félszigeten

Az Oroszországhoz tartozó Szahalin-félsziget északi részén előzetes adatok szerint több mint 3 és fél ezer négyzetméteren ömlött ki kőolajtartalmú folyadék az Ehabi kőolajlelőhelyen – adta hírül az orosz környezetvédelmi felügyelet csütörtöki közleményében.

A kőolajlelőhelyen a Rosznyefty orosz olajipari cég leányvállalata, az “RN-Szahalinmornyeftyegaz” folytat kitermelést.

“Mintegy 15 tonna kőolajtartalmú folyadék ömlött ki több mint 3500 négyzetméteren. A szivárgást helyi lakosok vették észre. A felfedezést követően a kőolajszármazékokat meggyújtották. Előzetes adatok szerint nem észlelték, hogy kőolaj jutott volna vízbe, ugyanakkor ez a veszély fennáll, amennyiben a vízszint a hó olvadásakor megemelkedik. A kiömlött olaj mindössze 150 méterre van a víztől”

– olvasható a közleményben. 

A helyszínen az orosz környezetvédelmi felügyelet munkatársai és a Szahalin megyei ügyészség munkatársai dolgoznak. A kőolajszivárgás csütörtökre virradóan történt.

A Rosznyefty sajtószolgálata által korábban kiadott közlemény arról számolt be, hogy az RN-Szahalinmornyeftyegaz munkatársai a kiömlött kőolajat részben meggyújtották, hogy csökkentsék a környezeti kockázatokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »