Több mint harminc országban tiltották be a Gülen mozgalom intézményeit

Mostanáig több mint harminc ország zárta be a a Gülen Fetullah szervezet (FETÖ) iskoláit, jelentette ki Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter. A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a 2016. július 15-i puccskísérlet után világszerte küzdenek a FETÖ ellen:

„Mostanáig világszerte több mint 30 ország zárta be a a Fetullah szervezet (FETÖ) iskoláit, szervezeteit és egyesületeit. Maarif Alapítványunk pedig közel 20 országban vette át ezeket az iskolákat. Most Afrikában és Ázsiában is egyezményeket írtunk alá, és több országban is dolgozunk.

Ezekben az országokban is Maarif Alapítványunk veszi át ezeket az iskolákat. A közeljövőben Latin-Amerikában, Afrikában és Délkelet-Ázsiában is kedvező fejlemények várhatók” – mondta.

Hírdetés

Çavuşoğlu hangsúlyozta: prioritásaik közé tartozik az is, hogy a FETÖ külföldön tevékenykedő tagjait Törökországba vigyék.

Elmondta, hogy eddig több mint 100 országból vittek FETÖ-tagokat Törökországba, s a jövőben is tovább folytatják ezt a tevékenységet, s átadják ezeket a személyeket az igazságszolgáltatásnak.

Rámutatott, hogy a jövőben a Balkánon is folytatják ilyen jellegű tevékenységüket:

„Albániában a FETÖ rendkívül erős volt, a politikára is hatással volt. Koszovóban is hasonló a helyzet. Ezt bizonyos fejleményekben is megfigyelhettük” – mondta a külügyminiszter.

TRT


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »