Több mint félmilliárd euró hiányzik majd a futballvébéről

Több mint félmilliárd euró hiányzik majd a futballvébéről

Egészen elképesztő összeget tesz ki a világbajnokságról sérülés miatt lemaradó játékosok álomtizenegyének, vagy inkább rémálomtizenegyének piaci értéke. A futballtörténelemben először magasabb az összeg még a félmilliárd eurónál is.

Mike Maignan (francia) – Reece James (angol), Wesley Fofana (francia), Presnel Kimpembe (francia), José Gaya (spanyol) – Emile Smith Rowe (angol), Paul Pogba (francia), Ben Chilwell (angol) – Sadio Mané (szenegáli), Christopher Nkunku (francia) és Diogo Jota (portugál) alkotja azt a tizenegyet, amelynek az összesített piaci értéke, a mértékadó transfermarkt.de szerint, 556 millió euró.

S még rajtuk kívül is akadnak olyan kiváló futballisták, akik kihagyják a tornát, mint a francia és világbajnok Ngolo Kanté, a német Timo Werner, az argentin Nicolás González.

Hírdetés

A névsort vizsgálva, feltűnő, hogy a franciák öt olyan futballistát is elveszítettek, akik közül négy biztosan kerettag lett volna (Fofana esete kérdőjeles), de az angolok közül is kidőltek hárman.

Ha azt nézzük, hogy a hiányzók közül kire hárult volna a legfontosabb szerep, ki leginkább a saját válogatottja kulcsembere, nyilvánvaló a válasz: a szenegáliak veszítették a legtöbbet Sadio Mané sérülésével.

Az RB Leipzig két játékosa sem utazhatott Katarba, Timo Werner a német, Chris Nkunku a francia keretből hiányzik majd. (Ha a magyar csapat kijutott volna a tornára, nálunk is lenne egy lipcsei hiányzó, hiszen Gulácsi Péter is sérült.)

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »