Több mint egy hete nem oltanak a fővárosi idősotthonokban

Több mint egy hete nem oltanak a fővárosi idősotthonokban

Több mint egy hete leállt a fővárosi fenntartású idősotthonok oltási programja és azóta sincs semmilyen információ a folytatásról – vázolta a helyzetet a Népszavának Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Az idősotthonokban élők oltását az első hullám idején legsúlyosabban érintett Pesti úti intézményben kezdték január 7-én, és a nehezítő körülmények ellenére a lakók 70 százaléka kérte az oltást. A DK-s politikus szerint az átlagnál nagyobb az igény a vakcinára a fővárosi fenntartású idősotthonokban, csakhogy hiába várják az állami oltóteameket. Eddig a 3176 lakóból 850-et oltottak be. Ez nagyjából a lakók negyede. Komoly mellékhatásról, allergiás reakcióról sehonnan sem érkezett hír – tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

Hírdetés

Ennek nyilván az egyik oka, hogy nincs az országban elég vakcina. 

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden reagált Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes korábbi bírálatára, miszerint a kormány nem tudja megszervezni az idősotthonokban az oltásokat. Az államtitkár azzal vágott vissza, hogy „az intézményvezetők és az idősotthonokban élők minden esetben gondosan előkészített, jól szervezett munkáról számoltak be. ” Ezt Gy. Németh se tagadta, sőt kiemelte, hogy az oltóteamek rendkívül profik voltak, csakhogy kiszámítható oltási menetrendet továbbra sem lát – írta a lap. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »