Több mint 66 000 személy kapta már meg a harmadik adag oltóanyagot

Több mint 66 000 személy kapta már meg a harmadik adag oltóanyagot

Szlovákiában október 19. és 26. között 66 304 személynek adták be a COVID-19 betegség elleni vakcina harmadik adagját. Pillanatnyilag 8822 személy várakozik a harmadik dózisra. Összesen 98 helyen oltanak – hét nagy kapacitású oltóközpontban, 16 rendelőintézetben és 75 kórházban. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter.

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézete (NCZI) az elmúlt néhány órában több mint 100 000 SMS üzenetet küldött szét, amelyben a harmadik adag védőoltás beadására hívják az érdeklődőket. A TASR hírügynökséget Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője tájékoztatta szerdán.

Hírdetés

Az egészségügyi minisztérium a harmadik dózissal történő oltás keretében az idősebb korosztályokat kívánja előnyben részesíteni.

Lengvarský hozzátette: fel akarják mérni az emberek igényeit, és az eredmény tükrében felkészülni a fiatalabb korosztályok harmadik dózissal való átoltására. A tárcavezető szerint a rendszert úgy kell beállítani, hogy minden érdeklődő a lehető leghamarabb hozzájusson a vakcinához.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »