Több mint 6000 migránst dobtak vissza Németországba

MTI nyomán

Németországba több mint 6000 bevándorlót küldtek vissza európai államokból az idei első fél évben a menekültügyről szóló dublini szabályok alapján a szövetségi belügyminisztérium csütörtöki adatai szerint.

A január-júniusi időszakban 6657 embert küldtek vissza Németországba arra hivatkozva, hogy a német hatóságok már nyilvántartásba vették őket “menedékkérőként”.

A legtöbb embert – 2200-at – Svédországból szállították vissza, a második helyen Svájc áll 961 fővel, majd Hollandia, Finnország és Norvégia következik 803, 536, illetve 520 visszatoloncolt migránssal.

Ezzel a szemben a német hatóságok hat hónap alatt ugyanezzel az indokkal csupán 1758 menedékkérőt toloncoltak ki más európai országba.

A legtöbbet – 521-et – Olaszországba szállították vissza, utána Lengyelország következik 311 fővel, majd Magyarország 165, Spanyolország 143 és Franciaország 122 emberrel – ismertette a belügyminisztérium kimutatását az n-tv hírtelevízió.

A dublini szabályok alapján a menekültügyi eljárást abban az országban kell elvégezni, amelyben a menedékkérő először belépett a közös menekültügyi rendszerben részt vevő országok alkotta térségbe, illetve ahol először regisztrálták menedékkérőként.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »