Több mint 318 ezer a fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 318 662-re nőtt vasárnap délutánra szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 13 662, 94 704 ember meggyógyult.

A baltimore-i egyetem összesítése szerint a vírusfertőzést 171 országban és területen mutatták ki.

Spanyolországban több mint 3500 újabb fertőzést igazoltak az elmúlt 24 órában, ezzel az eddig kiszűrt betegek száma meghaladta a 28500-zat – közölte a spanyol egészségügyi minisztérium. Pedro Sánchez miniszterelnök bejelentette: meghosszabbítják a szükségállapotot április 11-ig. Spanyolországban a legfrissebb adatok szerint a betegség halálos áldozatainak száma 394-gyel nőtt egy nap alatt, összesen 1720-an veszítették életüket. A gyógyultak száma is növekedett, már 2575-en épültek fel.

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál – közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője. Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkelt vasárnapi sajtótájékoztatója után arról értesítették, hogy kimutatták az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) jelenlétét egy orvos szervezetében, aki péntek délután tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltást adott be neki megelőzés céljával. A kormányfő úgy döntött, hogy azonnali hatállyal házi karanténba vonul. Munkáját otthonról folytatja, és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet – áll a közleményben, amely szerint azért nem azonnal végzik el az első tesztet, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni. Németországban lassuló ütemben növekedett az új típusú koronavírussal  bizonyítottan fertőzöttek száma. Vasárnap délelőttig 22 364 esetet regisztráltak, ami 2516 esettel – 12 százalékkal – több az egy nappal korábbi 19 848-nál. A vírus okozta betegségben (Covid-19) elhunytak száma 68-ról 84-re emelkedett.

Bosznia-Hercegovinában nyolc határátkelő védelmét vette át a hadsereg, és karanténsátrakat állítottak fel, ahol a külföldről érkező boszniai állampolgároknak kötelezően 14 napot kell eltölteniük.

Hírdetés

A kétmillió lakosú Észak-Macedóniában egy 57 éves nő halt meg a fertőzés következtében. A nyugat-balkáni országban vasárnapig 114 fertőzöttet regisztráltak.

Szerbiában meghalt a második beteg is, reggel 8 óráig 188 fertőzöttet regisztráltak.

Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint vasárnap délutánra 3244-re nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest 15 százalékos növekedést jelent. A halottak száma a hivatalos bejelentés szerint 16.

Törökország  szombaton pedig részleges kijárási tilalmat rendelt el a 65 év feletti és krónikus betegségtől szenvedő állampolgárai számára. Vasárnapig 947 beteget regisztráltak, a járványban eddig 21 ember vesztette életét.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »