Több mint 200 vállalkozás vesz részt a kkv-k fejlesztési programjában

Több mint 200 vállalkozás vesz részt a kkv-k fejlesztési programjában

A feldolgozóiparban kiemelt növekedési és innovációs potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozások több mint másfél milliárd forintnyi támogatást kapnak.

Az uniós Középvállalati fejlesztési programban több mint 200 vállalkozásnak mérte fel a fejlődési lehetőségét és ad cégre szabott tanácsot a programot működtető IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

A kft. közlése szerint a véglegesen jövő év nyarán záruló program

1,7 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával valósul meg,

Hírdetés

a pénzből az IFKA Magyarországon egyedinek számító átfogó vállalatfejlesztést valósít meg. A feldolgozóiparban kiemelt növekedési és innovációs potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozások részére ad több lépcsőben lehetőséget a gyorsabb ütemű fejlődésre.

Az IFKA tájékoztatása szerint

a programban mintegy 150 vállalkozásnak termelési-fejlesztési, kapcsolatépítési támogatást nyújtanak, és mintegy 100 vállalkozás vehet részt külföldi szakmai tapasztalatszerzésen.

A programban a legjobb 50 vállalkozás gyakorlati képzésben is részesül, ezek a cégek például segítséget kapnak a termék-portfoliójuk bővítéséhez, illetve gyártási rugalmasságuk, automatizációjuk-digitalizációjuk fejlesztéséhez – tájékoztatott az IFKA.

A közleményben Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, azok a vállalkozások képesek fenntartható bevétel-növekedést elérni, amelyek a termelőeszközök beszerzésén túl, rendszerszemléletű projektekben gondolkodnak, magas minőségű és árú export-termékeket képesek előállítani.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »