Több mint 200 török diplomatát rendeltek haza a puccskísérlet nyomán – 32-en szökésben vannak

Összesen 208 török diplomatát rendeltek haza a július 15. sikertelen hatalomátvételi kísérletet követően indított vizsgálatok keretében, de közülük 32-en "különböző utakon" más országokba szöktek – ismertette pénteken Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter egy ankarai sajtótájékoztatón.

Három katonai attasé is a szökevények között van, ketten közülük Görögországból Olaszországba menekültek, míg a harmadik Boszniából tűnt el – mutatott rá Cavusoglu, de nem tisztázta, hogy az utóbbi diplomata merre vette útját. “Felvettük a kapcsolatot azokkal az államokkal, ahová menekültek, és dolgozunk a kiadatásukon” – tette hozzá.

Ugyanakkor két, Afganisztánban szolgált török tábornokot, akik Dubajba szöktek, és egy Szaúd-Arábiában dolgozó attasét már visszaküldtek Törökországba – tette hozzá. Görögországban nyolc török katona kért eddig politikai menedéket, ők a sikertelen puccskísérletet követően menekültek oda.

A 246 halálos áldozatot követelő államcsínykísérlet után tömeges tisztogatások kezdődtek a török hadseregnél, a rendőrségnél, a szakszolgálatoknál és az államapparátusban.

(MTI)

Török puccsvád: már közel harmincezer oktatásban dolgozó alkalmazott engedélyét vonták vissza

Eddig sosem fordult elő: menedékjogot kért az Egyesült Államokban egy török katonai parancsnok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »