Több mint 2 millió hrivnya összegű sikkasztást derítettek fel Kárpátalján

Több mint 2 millió hrivnya összegű sikkasztást derítettek fel Kárpátalján

Kárpátalján a rendőrség emberei több mint két millió hrivnya értékű sikkasztást derítettek fel. Az eset Alsóapsa (Нижня Апша, Técsői járás) településen történt.

A költségvetési pénz sikkasztásának ügyében folytatott nyomozás során a bűnüldöző szervek tisztviselői leleplezték a társaság igazgatóját.

Az illető Alsóapsán építési munkák végzése közben szándékosan túlbecsülte értéküket, több mint 2 millió hrivnyával kárt okozva az államnak.  

A gyanúsított ellen már hivatalosan is vádat emeltek. 

A Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tisztjeivel együtt leleplezték annak a vállalkozásnak az igazgatóját, aki a Técsői járásbeli Alsóapsa településen orvosi infrastrukturális létesítmény építési munkáit végezte. 

Az előzetes vizsgálat során a bűnüldöző szervek tisztviselői megtudták, hogy a törvénysértő szándékosan változtatta meg az Alsóapsa faluban található egészségügyi intézmény alapján végzett

Hírdetés

építési munkák mennyiségével és tényleges költségeivel kapcsolatos információkat.

A pontatlan információk megadása eredményeként a munka költségeit jelentősen túlbecsülték.

Ezért a társaság vezetője szándékos jogellenes cselekedeteivel 2 millió 187 ezer hrivnya összegű pénzügyi veszteséget okozott az államnak.

Jelenleg a társaság igazgatója ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 191. és 366. cikkelyeinek (a vagyon kisajátítása, visszaélése, sikkasztása vagy hivatali visszaéléssel és hamisítással történő elvétele) értelmében hivatalosan is vádat emeltek.

Az ügyben még folyik a nyomozás

– jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »