Több mint 1,7 millió szíriai menekült megy vissza Hazájába, de nem Nyugatról!

Csak a részeges Juncker és pszichiátriai eset társai nem látják, hogy az igazi szír menekültek az országukhoz közeli területekre mentek a háború kitörésekor és nem a tengeren át Európába.
Nyugat-Európába az Iszlám Állam katonái költöztek a putyini beavatkozás elől, mert ott esélyük sem volt az életben maradásra, a Nyugat viszont lassan az övék.

Több mint 1,7 millió szíriai menekült várhatóan hazatér a közeljövőben, Mihail Mizincsev tábornagy, az orosz Nemzeti Védelmi Központ vezetője.

“Az előzetes becslések szerint több mint 1,7 millió menekült visszatérhet a lakóhelyére a közeljövőben” – mondta a Védelmi és Külügyminisztériumok által létrehozott Közös Koordinációs Központ által alapított “Nyitott kapu a visszatérésre a szíriai menekülteknek” vezetője.

“A még szórványos harcokban legkevésbé érintett 76 település, amely  336.500 hazatérő embert jelent, elsősorban a Libanonból és Jordániából” – hangsúlyozta Mizincsev.

Az orosz tábornok szerint 2011 óta több mint 6,900,000 ember hagyta el Szíriát, a legtöbb menekült Szíria szomszédos országaiban – Törökországban, Libanonban, Jordániában és Irakban van – jegyezte meg Mizincsev.

Oroszország átadta az Egyesült Államoknak a menekültek Szíria-visszatérésének megszervezésére vonatkozó lépéseket, összhangban az orosz és az USA elnök Helsinki megállapodásával.

Hírdetés

Az Egyesült Államok megfontolja az oroszok által készített javaslatokat Szíria infrastrukturális újjáépítésére, tette hozzá.

A tábornok elmondta, hogy a javaslatcsomag a következő: egy közös tervet kell készíteni a menekültek visszatéréséről a háború előtti lakóhelyükre, a szíriai állampolgárokat sürgősen vissza kell küldeni Libanonból és Jordániából.

A tábornok hozzátette, hogy a szíriai kormányzati erőket jelenleg az orosz Aerospace Force támogatja az ország teljes megtisztításában.

“Az Oroszország által támogatott erőfeszítések segítik a békés élet létrejöttét, és hogy az elmenekült lakosság visszatérjen a felszabadított területekre, a már újjáépített infrastruktúrához” – mondta, hozzátéve, hogy az orosz katonai rendőrség egységei segítséget nyújtanak a helyi hatóságoknak a biztonság, a jog és a rend biztosításában.

Az olyan területeken, amelyeket korábban a lázadó csoportok irányítottak, az élelmiszerek és gyógyszerek ellátás megszűnt, és a lakosok most már hozzáférnek a szolgáltatásokhoz, írja a TASS.

Címlap: © AP Photo / Bilal Hussein


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »