Több mint 17 ezer digitális eszközt osztanak szét az iskolákban Pest megyében

Több mint 17 ezer digitális eszközt osztanak szét az iskolákban Pest megyében

Pest megyében 17 ezer 694 digitális eszközt osztanak szét az iskolákban március 31-ig – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken Dunaharasztiban.

Maruzsa Zoltán 210 notebookot adott át a dunaharaszti Baktay Ervin Gimnáziumban. Az ezt megelőző sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormány digitális oktatásstratégiájának keretében rendelkezésre álló több mint 200 milliárd forintos keretösszeg 615 ezer notebook beszerzését teszi lehetővé.

Ötvenötezer eszközt pedagógusok kapnak, a többi pedig a diákokhoz kerül. Az eszközök elősegítik a diákok hozzáférését a digitális tananyagokhoz, valamint később hozzájárulnak „jobb megjelenésükhöz” munkaerőpiacon – fűzte hozzá az államtitkár.

Hírdetés

A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, nagyon komoly digitalizációs lépés az, amely most elindult, és amelynek a héten vannak az első állomásai. Hozzátette, hogy Dunaharasztiba 319 notebook érkezik, ezek közül 170 a tanulóké.

Pánczél Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy pénteken rendkívüli szülői értekezlet keretében a 170 diák a kísérő szülőkkel átveheti a notebookokat, valamint 40 pedagógus is hozzájut a munkáját segítő informatikai eszközökhöz.

Hozzátette, hogy az elkövetkező napokban a többi pedagógus is átveheti a munkáját segítő eszközöket.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »