Több mint 130 embert tartóztattak le a berlini tüntetéseken

Több mint 130 embert tartóztattak le a berlini tüntetéseken

A hétvégi, járványügyi korlátozó intézkedések elleni, Berlinben zajló tüntetéseken a rendőrség több mint 130 embert állított elő és tartóztattak le. A demonstrálók és az egyenruhások közti összecsapásokban 45 rohamrendőr sérült meg, hárman közülük kórházba kerültek.

A rendőrség különböző törvénysértő magatartás miatt összesen 133 embert tartóztatott le. A bűncselekmények skálája elég széles volt: garázdaságtól az alkotmányellenes szimbólumok viseléséig sokféle törvénysértést követtek el az őrizetbe vett tüntetők.

A tüntetés szervezőinek nem sikerült garantálniuk a megmozdulás biztonságát, csak kevés résztvevő viselt maszkot és tartotta be az előírt személyes távolságot, ami miatt a rendőrség feloszlatta a tömeget. Egyes csoportok azonban ellenálltak. Mikor letartóztatással fenyegették meg őket, csak még nagyobb felháborodás lett úrrá. A hatóságok a szervezők némelyikét szintén előállították.

Hírdetés

A szervezők szerint a megmozduláson 1,3 millió ember vett részt, a rendőrség azonban 17 ezer résztvevőről adott ki közleményt. A tüntetők „szabadságot” követeltek és a koronavírusjárványt pedig a történelem „legnagyobb összeesküvés-elméletének” kiáltották ki.

A tüntetés helyszínére a hatóságok 1100 rendőrt vezényeltek ki.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »