Több millió forintos támogatást kapott Indiától két magyar iskola

Több millió forintos támogatást kapott Indiától két magyar iskola

Tizenötezer dollárt, azaz mintegy négymillió forintot adományozott a Magyarországon tartózkodó Mohammad Hamid Anszari, az Indiai Köztársaság alelnöke két magyar iskolának – közölte a Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn.

Mohammad Hamid Anszari, India alelnöke előadást tart Indian Democracy: Achievements and Challenges (Indiai demokrácia: eredmények és kihívások) címmel a Budapesti Corvinus Egyetemen 2016. október 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közlemény szerint a Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola a roma gyerekek társadalmi felzárkózásának elősegítésében végzett évtizedes munkájáért kapta a támogatást, amelyet jelképesen Szalma Anszari, az alelnök felesége adott át hétfő reggel az Amrita Sher-Gil Indiai Kulturális Központban.

Kiemelték, Magyarország és India kormányközi kapcsolatai hosszú és eredményes múltra tekintenek vissza. A magyar-indiai kormányközi oktatási és kulturális kapcsolatokat az 1962. március 30-án aláírt egyezmény határozza meg, amely alapján rendszeresen határozott időre szóló csereprogramokat köt a két ország.

A Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 1994-ben jött létre, Európában az első olyan roma nemzetiségi intézményként, amely érettségit adott. Az iskolában kiemelkedő munkát végeznek a roma kultúra ápolásában, átadásában, európai vonatkozásban is egyedülálló szakmai-módszertani tevékenységüknek köszönhetően.

A Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola a Dzsaj Bhím buddhista közösség közreműködésével borsodi kis falvakban, Sajókazán, Hegymegen és Sáta településeken segítik a hátrányos helyzetben élőket.

 

MTI

The post Több millió forintos támogatást kapott Indiától két magyar iskola appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »