Több milliárdért építik fel az új Gyermelyi takarmánygyárat

Több milliárdért építik fel az új Gyermelyi takarmánygyárat

A Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással új takarmánygyárat épített, a létesítmény évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas.

A Gyermelyi Tojás Kft.tájékoztatása szerint a takarmánygyár alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal. A berendezések lehetővé teszik a mikro- és nyomelemek pontos adagolását.

Hírdetés

Az üzem központi részét képező torony 9 emeletes. A takarmánygyár vezérlése, mérlegrendszere automatizált, a létesítményben összesen kilenc ember dolgozik. A takarmány alapanyagok nagy részét a vállalatcsoport növénytermesztése biztosítja. Az üzem a saját állatállomány ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira. A másfél év alatt megvalósult beruházás külső partnerek kiszolgálására is lehetőséget teremt.

Az új üzem Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitás tervezett bővítését is képes kiszolgálni. A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »