Több jobbikos polgármester bekerült is a legnépszerűbb 10 településvezető közé

Több jobbikos polgármester bekerült is a legnépszerűbb 10 településvezető közé

A 10 legnépszerűbb polgármester között hárman is képviselik a nemzeti pártot. A második helyezett Toroczkai Lászlót (Ásotthalom) Janiczak Dávid (4., Ózd), illetőleg Orosz Mihály Zoltán (6., Érpatak) követi. Viszont jobbikos polgármester növelte a legerőteljesebben Facebook-követői számát: Tiszavasvári első embere 1500 új lájkolóval gyarapította egy hónap alatt a táborát.

Az Origo hasonlította össze a vidéki települések vezetőinek Facebook-oldalát, a 10 legtöbb lájkkal rendelkező polgármester közül három is jobbikos, ami ahhoz képest, hogy a nemzeti párt közel sem rendelkezik annyi polgármesteri székkel, mint a Fidesz, vagy a szocialisták, megsüvegelendő teljesítmény.

TOP3

Egyébként a legtöbb lájkot az MSZP-és Botka László (Szeged, 44.107) gyűjtötte be, Toroczkai Lászlóé az ezüst érem (29.988), míg csak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára tudott fellépni kormánypárti politikus, Kriza Ákos (Miskolc, 15.886).

Janiczak Dávid (14.042) és (11.329) tagsága is biztos a legjobb 10-ben, hiszen a mögöttük állók nem érik el a tízezres lélektani határt.

Kiemelésre érdemlő, hogy Tiszavasvári első embere, Fülöp Erik szerezte az elmúlt egy hónapban a legtöbb új lájkolót, ezerötszázat. Összehasonlításképpen, egy olyan nagyváros vezetőjének, mint Székesfehérvár, összesen van 5.498 (Cser-Palkovics András, Fidesz).

Népszerűségüket legdinamikusabban növelő polgármesterek esetében még szembetűnőbb a Fidesz támogatottságának csökkenése. Fülöp Eriket ugyanis Toroczkai László (776 új lájk) és Botka László követi (688 új lájk).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »