Több játékos nagy hasznot húzhat az Eb-ből

A Stars and Friends nemzetközi ügynökség alapítója, Csontó Károly szerint több magyar válogatott játékos is nagy lehetőség előtt áll. Ráadásul a most kezdődött pozitív folyamatokat a honi futball kamatoztatni tudja.

„Nagy összegeket már csak a nagyon fiatal, tehetséges játékosokért fizetik ki a klubok, de nem csak a talentum számít” – mondta Csontó Károly a NSO-nak. Mint a Stars and Friends nemzetközi ügynökség alapítója hozzátette, több játékos előtt is, mint Kádár Tamás, Nagy Ádám vagy épp Fiola Attila előtt nagy lehetőség áll. Hozzátette, hogy Kleinheisler László esetében az a nagy kérdés, milyen szerepet szán neki a Werder Bremen.

A magyar futballról általánosságban elmondta, hogy szerencsés helyzetben van, mert állami támogatás áll mögötte. Ennek hátulütője azonban az, hogy „a klubok nincsenek ráutalva a labdarúgók értékesítésére”. Kiemelte, ha a mostanában elindult pozitív folyamatok tovább tartanak, akkor öt-hat év alatt eljuthat oda a magyar labdarúgás, hogy tartós változásról, nagyobb számban külföldön szereplő magyar tehetségekről beszélhessünk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »