Több helyen is korlátozzák a forgalmat a havazás miatt

Több helyen is korlátozzák a forgalmat a havazás miatt

Korlátozzák a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautók forgalmát a letenyei határátkelőnél a horvát hatóságok, mint ahogyan a 86-os főút Rédics és Körmend közötti szakaszán is szigorításra számíthatnak a sofőrök – tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a horvát hatóságok által elrendelt intézkedés az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érinti. A korlátozás alá eső járműveket a parkolókba terelik. A katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján azt írta: Zala megyében az út- és időjárási viszonyok miatt a 74-es főúton a Palin és Bak közötti szakaszra nem hajthatnak fel a 7,5 tonnás vagy annál nagyobb össztömegű járművek.

Hírdetés

Egy korábbi tájékoztatás szerint a szlovén hatóságok is korlátozást vezettek be: a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket Tornyiszentmiklós környékén terelik parkolókba.

A 86-os főút Rédics és Körmend közötti szakaszát érintő szigorításra Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott: a Rédics felé vezető szakaszt a körmendi körforgalomnál zárják le, a Szombathely irányából várhatóan feltorlódó kamionokat a főút Körmend felé vezető kétszer kétsávos egyenes szakaszán a külső sávban várakoztatják, ha ez megtelik, a szombathelyi körgyűrű több sávos szakaszán jelölnek ki számukra további helyeket.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »