Több helyen havazik, sok a baleset

Hó és ónos eső miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország több részén már havazik, rendkívül sok balesetet is okozott a hirtelen lehulló hó, illetve az ónos eső – közölte az M1.

Szombathelyen 5 cm-es a hó vastagsága, folyamatosan esett a reggeli órákban, a közlekedésben több fennakadást okozva.

A kisebb koccanásokon túl egy halálos áldozata is van a havazásnak. Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt, egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor szerdán reggel személygépkocsi ütközött kamionnal a 86-os főúton, Egyházasrádóc térségében.

Baleset történt Szombathely mellett Vépen is, két személyautó ütközött, Vasegerszegen szintén történt baleset. A havazás megnehezíti a közlekedést, hiszen a látótávolság alig ezer méter. Az OMSZ szombathelyi észlelője, Pétervári Tibor azt mondta, kora délutánig maradhat meg a havazás jelenlegi intenzitása.

Esztergomba szintén megérkezett a havazás, azonban felváltva esik ónos eső és hó. Ebben a térségben eddig nem okozott baleset az időjárás.

Elakadt kamionok nehezítik a közlekedést

Hírdetés

A Dunántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik szerda hajnaltól – figyelmeztet az Útinform –, a nyugati határ mentén havazik, Komárom-Esztergom megyében és Pest megye déli részén szállingózik a hó, Pápa, Veszprém és Kápolnásnyék térségében ónos eső, Tapolca, Keszthely és Marcali környékén pedig havas eső esik. A Dunántúl további területein elszórtan esik vagy szemerkél az eső.

A gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak sónedvesek, vizesek, Zala megye egyes területein a frissen esett hó miatt havas vagy latyakos az utak burkolata. A látási viszonyok kielégítőek, ahol intenzíven havazik, ott lecsökkent a látótávolság.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 216-os kilométernél egy kamion keresztbefordult, és mindkét sávot elfoglalja. Ezért a 211-es Nagykanizsa-centrum csomópontnál a forgalmat kiterelik a pályáról.

A szlovén hatóság szerda reggeltől korlátozza a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok kilépését az M70-es autóúton. A korlátozás csak a tornyiszentmiklósi határátkelőt érinti. A korlátozás alá eső kamionokat a kisebb átkelőhelyeken továbbra is átengedik a határon.

A 8-as főúton, a 43-as kilométernél, Veszprém közelében két személyautó ütközött össze, a 4 sávból jelenleg 2 sávot elfoglalnak a sérült járművek. Torlódik a forgalom.

A 74-es főúton, Bak közelében, a 31-es kilométernél két kamion elakadt. A műszaki mentés miatt a fél útpályát lezárták. Szintén a 74-es főúton, Zalaegerszeg térségében, az 53-as kilométernél két személygépkocsi és egy kamion ütközött össze, félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

A 86-os főúton, a 46-os kilométernél, Nádasd közelében egy kamion műszaki mentése miatt a fél útpályát lezárták.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »