Több hatóság vizsgálja a szatmári kórházban elhunyt férfi esetét

Több hatóság vizsgálja a szatmári kórházban elhunyt férfi esetét

A rendőrség, az egészségügyi minisztérium és az orvosi kamara is vizsgálja az intenzív terápiás osztályon elhunyt férfi esetét, miután közeli hozzátartozói azt állították, komolyabb kivizsgálások nélkül engedték ki a Szatmár megyei sürgősségi kórházból.

papici2_bMarcela Papici (archív felvétel)

Marcela Papici, a kórház menedzsere szerdán pontosította, hogy milyen iratokat kértek a hatóságok a kórháztól, annak érdekében, hogy megállapíthassák: betartották-e az előírt eljárásokat a kórház alkalmazottai vagy sem. A rendőrség rendelkezésére bocsátották az összes orvosi okiratot, azon személyek nyilatkozatait, akik érintkezésbe léptek a beteggel, a róla készült videófelvételeket, valamint a sürgősségi beavatkozási osztály orvosi cselekvési terveit. A kórbonctani eredményeket is átadják majd a kivizsgálást folytató ügyész számára. – mondta el Papici az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint.

Ezeket a dokumentumokat átadták a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének is Raed Arafat kérésére, valamint a kórház belső vizsgálóbizottságának és az Etikai Bizottságnak is. Ugyanakkor a szatmári orvosi kamara is bejelentette: ők is kivizsgálják az ügyet.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán hunyt el az a 31 éves fiatalember, akire november 20-án találtak rá eszméletlen állapotban a rendőrök. Az áldozatot a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították, ahonnan három órás megfigyelés után kiengedték. Másnapra nagyon rosszul lett, egy CT-vizsgálat után kiderült, hogy a rosszullétet egy vérrög okozta az agyában. A fiatalember kómába esett, majd meghalt. A férfi hozzátartozói, ismerősei azt állítják, hogy ha az esést követően azonnal elvégezték volna a komputertomográfos vizsgálatot, megmenthették volna az életét.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »