Több halvállú homokos kell, akkor nem lesz terrorizmus Kenyában – hülyék ezek?

Az amerikai külügyminisztérium terrorelhárítással foglalkozó főosztálya 592 ezer dolláros pályázatot írt ki nonprofit csoportok és nemkormányzati szervezetek (NGO) számára, hogy tanulmányozzák a férfiak és fiúk nemi identitástudatát és nemi szerepekről vallott felfogását Kenyában, a terrorizmus elleni küzdelemmel összefüggésben.

A pályázati kiírás – a Washington Free Beacon című portál szerint – azt sugalmazza, hogy a „férfias ideál” Kenyában hozzájárul a terrorizmushoz. Leszögezi egyebek között, hogy a „kemény, heteroszexuális, agresszív, érzelemmentes és célratörő” férfiak könnyebben csatlakoznak az iszlamista szélsőséges csoportokhoz.

Hírdetés

A nemi hovatartozást világszerte egyre nagyobb mértékben ismerik el mint az erőszakos szélsőségesség megértéséhez és az ellene történő fellépéshez szükséges alapvető tényezőt – fogalmaz a State Department (külügyminisztérium). A tárca szerint a nemi hovatartozással összefüggő kutatások Kenyában eddig a lányok és a felnőtt nők erőszakos szélsőséges csoportokban játszott szerepére összpontosítottak, „holott fiúkat és férfiakat jóval nagyobb arányban toboroznak terroristacsoportok”, és a férfiak nagyobb arányban követnek el terrorakciókat is. A külügyminisztérium pályázati kiírása leszögezi azt is, hogy Kenyában jelenleg „nem létezik az erőszakos szélsőségességgel foglalkozó olyan program, amely a férfiak nemi hovatartozásának szerepét vizsgálná”. A meghirdetett pályázat címe Férfiasság és erőszakos szélsőségesség.

Amerikai szervezetek indulhatnak az ösztöndíjért. A pályázati javaslat Kenya „patriarchális társadalmát” és „kemény” férfijait okolja az ország gondjaiért. Kifejti, hogy a kenyai férfiaktól elvárják a családi élet irányítását, a család fenntartását és védelmét is.

A társadalom elvárja a férfiaktól, hogy kemények, heteroszexuálisak, agresszívek, érzelemmentesek és célratörők legyenek. Az elvárások teljesítésére irányuló gyakorlati és társadalmi nyomás óriási lehet, és oly mértékben sebezhetővé teheti a férfiakat, hogy az erőszakos szélsőséges csoportok áldozataivá válhatnak – fogalmaz a kiírás. A pályázatban megítélt összeggel támogatni kívánják a férfiakkal folytatott beszélgetéseket és a nemi csoportokkal összefüggő tanfolyamokat Kenyában.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »