Több halálos áldozata van egy müncheni bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek

Több halálos áldozata is van egy német bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek. Egyelőre annyit tudni, hogy a tragédia a müncheni Olympia bevásárlóközpontban történt, pénteken délután – cbs58.com.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Az épület felett helikopterek köröznek, az áruház dolgozói nem tudják elhagyni boltjaikat. A hírek szerint egy fegyveres rontott be és kezdett lövöldözni. A környéken rengeteg rendőr van, az elkövető a metró felé menekült. Egyelőre nem fogták el, de a metrót lezárták. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok arra kérték az embereket, hogy maradjanak otthonaikban.

A müncheni rendőrség megerősítette, hogy rendőri akció zajlik. A terület felett helikopterek köröznek. Egy német rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy a lövöldözés délután hat óra után kezdődött. Úgy fogalmazott, “valami nagyobb dologról van szó”.

A Facebook beindította a biztonsági alkalmazását, amellyel mindenki jelezheti a környéken, hogy biztonságban van.

A Münchner Abendzeitung tizenöt lehetséges halálos áldozatról tud, az NTV tévécsatorna tíz halottról ír. Az AFP francia hírügynökség rendőri forrásokra hivatkozva egy halottról és tíz sérültről adott hírt. A Die Welt és a BBC információi szerint a plázától 5 kilométerre ismét lövéseket hallottak. Rendőrségi információk szerint akár több elkövető is lehet, bár egyelőre az sem kizárt, hogy ugyanaz volt az elkövető.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »