Több halálos áldozata is van az Izmajil elleni orosz dróntámadásnak

Több halálos áldozata is van az Izmajil elleni orosz dróntámadásnak

Több halálos áldozata is van az Izmajil elleni orosz dróntámadásnak Mészáros Richárd2024. 09. 27., p – 10:57

Hárman meghaltak és 14-en, köztük gyermekek is megsebesültek az Odesszai területen, a román határ közelében, a Duna mellett fekvő Izmajil ellen péntek hajnalban indított orosz dróntámadásban – közölték pénteken a helyi hatóságok.

A „nagyszabású terrortámadás” több helyen tüzet okozott, és házakat rongált meg – írta a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson Oleh Kiper, az Odesszai terület kormányzója. 

Hírdetés

Az éjszakai orosz rakétatámadások Dnyipróban egy ipari létesítményben okoztak károkat és tüzet – írta a Telegramon Szerhij Liszak, a Dnyipropetrovszki terület kormányzója, hozzáfűzve, hogy a régiót ért drón- és bombatámadások kárt okoztak az infrastruktúrában, de egyelőre halálos áldozatokról nem értesültek. 

Az ukrán légierő közlése szerint az oroszok által indított 32 drónból 24-et hatástalanítottak az éjszakai támadás alatt. Az egyik drón viszont belépett Románia légterébe – írták a Telegramon. 

Az orosz erők egy ballisztikus és két irányított rakétát is lelőttek az éjszaka – tette hozzá közleményében az ukrán légierő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »