Több ezren voltak az Etyeki Pikniken

Több ezren voltak az Etyeki Pikniken

Több ezren voltak a hétvégén az Etyeki Pikniken, melyet idén már másodszorra tartottak. A látogatók nemcsak borokat, hanem helyi sajtot, szörpöt és sonkát is kóstolhattak.

„Itt egyszerre tudnak pezsgőkészítésben tanulmányokat folytatni az emberek, sajtot tudnak készíteni, köpülni tudnak, sonkát enni, szörpöt inni, bort, mindent. Várjuk a látogatókat még délután is, este is, de úgy néz ki, hogy ismét egy sikeres pikniken vagyunk túl, az emberek lassan megszokják, hogy a főváros mellett van egy ilyen kis gasztrosétány, ahova bármikor, bármilyen hétvégén, bármilyen évszakban érdemes kijönni” – mondta Rókusfalvy Pál, az Etyeki Piknik szervezője.

A helyi termelők ugyanis minden hétvégén kiteszik az évszaknak megfelelő portékáikat, és sok pince is kinyit. Az évi négy Etyeki Pikniken azonban mindenki felvonul, a gasztronómia mellett pedig kulturális programokkal is készülnek.

A Debreczeni család pincészeténél Ráday Mihály szavalt borverseket. „Sehogy sem tudom kifejezni magamat, azt hiszitek, hogy talán a bor miatt? Ne higgyétek édes atyám fiai, nekem a bor nem szokott megártani.”

A helyi borászok szerint egyre többen keresik az etyeki borokat. „Úgy gondolom, hogy Etyeknek nagyon komoly feltörekvő, felnövekvő tendenciája van. Az a fajta friss, gyümölcsös vagy éppen hordóban érlelt fehérbor, illetve az etyeki könnyebb vörös kifejezetten kívánatos. A mindennapi gasztronómiába, ahol most már nem a nagyon nehéz, zsíros ételeket keresik az emberek, hanem kicsit rafináltabbat, vagy olyat, amelyik mellett többféle bort lehet kóstolni, ebben úgy gondolom, hogy az etyeki bornak nagyon komoly lehetőségei vannak” – mondta Debreczeni Kálmán borász.

A kétnapos rendezvényre több mint tízezren látogattak ki a hétvégén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »