Több ezer embert vonzhat a Fitparádé

Több ezer embert vonzhat a Fitparádé

Több ezer versenyzőt és nézőt várnak a 14. Hegyvidéki Fitparádéra. A gyerekek illetve felnőttek különböző versenyeken mérik össze tudásukat a két napos rendezvényen.

Kidolgozott testek és erős emberek várták azokat, akik kilátogattak a Hegyvidéki Fitparádéra. A férfiak különböző korcsoportban mérték össze izmaikat a testépítő versenyben. De volt szkander-világkupa, sőt street workout párbajokra is sor került.

„Nagyjából egy ilyen szintre eljutni, amit itt láttok, az nagyjából három év, de ez függ attól, hogy milyen edzettségi szinten vagy. Én konditeremben kezdtem két évet és utána álltam át a saját testsúlyos edzésre és nagyjából 1 éve csinálom ezt a sportot” – mondta el Károlyi Máté, street workout-versenyző.

A Hegyvidéki Fitparádét 14. alkalommal rendezik meg. A különböző versenyekre Iránból, Kazahsztánból, Koszovóból, Olaszországból vagy éppen Ausztriából is érkeztek.

„Több, mint kétezer versenyző van a két napon, különböző versenyekben a gyerek és a felnőtt kategóriákig és napi szinten több ezer nézőre számítunk, ugyanis a versenyek, ahogyan váltják egymást, úgy jönnek velük a sportág irányt érdeklődők” – nyilatkozta Buranits Ildikó, a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. ügyvezető igazgatója.

Bár a Cross-fit Magyarországon még nem annyira elterjedt, így is szép számmal álltak neki a versenynek.

„Azt szokták mondani, hogy a Crossfit a sportok sportja. Magyarországon nem annyira elterjedt még, de hosszú távú terveim között szerepel, hogy minél szélesebb körben terjesszük ezt a remek sportot. Nagyon sok sportágat ötvöz, nagyon összetett, van benne atlétika, azon belül futás, akkor a testnevelés órákról ismert gyakorlatok, medicinlabdás gyakorlatok, ingafutások, kötélmászás, kézenállás, saját testsúlyos feladatok” – mondta Király Nóra, a XI. kerület alpolgármestere.

A kétezer versenyző mellett több ezer nézőt várnak a MOM Sportközpontba. A szombati napon a férfiak kerültek előtérbe, míg vasárnap a nőké lesz a főszerep.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »