Több ezer dolgozóval lettek kevesebben a NAV-nál

Néhány éve 23 ezer körül mozgott a szervezet munkavállalóinak létszáma, míg jelenleg közel 19 ezren dolgoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kötelékében – mondta Tállai András a Magyar Időknek. Ez a szám magában foglalja az adóügyi szakembereket, az ellenőröket, a pénzügyőröket, a pénzügyi nyomozókat, valamint az irodai személyzetet és az adminisztratív munkatársakat.

A NAV vezetője a létszámadatok kapcsán azt emelte ki, hogy a szervezet egyre több feladatot lát el folyamatosan apadó létszámmal. Ez pedig leginkább úgy lehetséges, hogy mind több területen alkalmazza a hatóság a különféle elektronikus megoldásokat, miközben a munka hatékony megszervezése is a legfontosabb tényezők egyikévé vált.

A lap azt írja, újabban időről időre felbukkannak álláshirdetések a NAV internetes oldalán. Korábban például kiemelt pénzügyi főnyomozókat kerestek, máskor az ellenőrzési terület hirdetett meg helyet kiemelt pozícióba, legújabban pedig a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen küzdő egységhez lehet jelentkezni pénzügyi információs feladatok ellátására, de volt rá példa, hogy transzferárszakértőt vagy vámügyi szakembert várt a hivatal. Az általános felvételi korlátozás érvényben van, bizonyos esetekben azonban lehet kivétel – mondta ezzel kapcsolatban Tállai András, hozzátéve, diplomával rendelkező személyeket, jellemzően jogászokat, közgazdászokat és az informatika területén jártas embereket keresnek és vesznek fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »