Több ellenzéki párt is milliós büntetést kapott az ÁSZ-tól

Több ellenzéki párt is milliós büntetést kapott karácsonyra az Állami Számvevőszéktől – tudta meg a Hír TV Egyenesen című műsora. Az információinkat az érintett pártok politikusai is megerősítették.

 A Hír TV Egyenesen című műsorának nyilatkozó politikusok szerint az LMP, a DK és az Együtt is kapott ma levelet a szervezettől, amiben előzetesen tájékoztatták a pártokat a várható büntetésről.

Minden párt esetében az irodabérlést találta szabálytalannak az állami szerv, a Jobbik esetéhez hasonlóan arra hivatkoznak, hogy a piaci ár alatt jutottak a szolgáltatáshoz a pártok a Hír TV információi szerint.

• Az MSZP is kapott büntetést, de a levelet ők még nem tudták átvenni.

Hírdetés

• Az Együtt-et több mint 9 millió forintra büntethetik, így a jövő évi támogatás elvonásával összesen csaknem 20 millióval kevesebb pénzük lesz kampányolni!

• Az LMP-nél 8 milliós büntetés jöhet.

Mint ismeretes, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső cech 662 millió forintra rúg.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »