Több edzőterem is szívesen látja a Down-szindrómást

Egyre több edzőterem áll a Down-szindrómás fiú mellé, akit egy budapesti konditeremből a vendégek kérésére kitiltottak.

Az újbudai Thor Gym Facebook bejegyzésében határolódott el a kitiltásos esettől. Megdöbbenésüknek adtak hangot,  hogy egy Down-szindrómás fiatalembert eltanácsoltak egy budapesti edzőteremből, mert zavarta a terem közönségét.

A Thor Gym munkatársai hozzátettek: az alkalmazottak és vendégeik nem támogatják a diszkriminációt, minden edzeni vágyót örömmel fogadnak. A cég zuglói termében szívesen látja – ahogy fogalmaztak – az ifjú bajnokjelöltet, és minden tőlük telhető segítséget megadnak az optimális fejlődéséhez – teszik hozzá közleményükben.

Ám nemcsak a Thor Gym lépett az ügyben, a Hvg.hu arról ír, hogy egyre többen jelentkeznek, hogy szimpátiájukról és segítségükről biztosítsák a fiatal fiút.

Mint ismert, egy Down-szindrómás fiú testvére osztotta meg a Facebookon azt a történetet, hogy testvérét kitiltották egy budapesti edzőteremből. Az Index megkereste az érintett konditerem vezetőjét, aki elmondta: szó sincs kitiltásról, egyszerűen „az edzőterem veszélyes üzem, veszélyesnek bizonyult a jelenléte. A másik, hogy az edzőterem közösségként is működik, amibe sajnos nem tudott beilleszkedni a fiatal fiú. Mindenkinek úgy  kell edzenie, hogy egymást nem hátráltatják” – magyarázta a helyzetet a konditerem vezetője. Hozzátette: „Az edzések közben derült ki, hogy sajnos nem vagyunk felkészülve arra, hogy súlyos fogyatékkal élő emberekre vigyázzunk, vannak sajnos határok.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »