Több amerikai nagykövetség nem kapta meg az engedélyt a szivárványszínű lobogó felvonására

Több amerikai nagykövetség nem kapta meg az engedélyt a szivárványszínű lobogó felvonására

Több amerikai nagykövetség nem kapta meg idén az engedélyt minisztériumától arra, hogy a korábbi szokásoknak megfelelően az LMBT büszkeség hónapjának idejére felvonják a szivárványszínű zászlót – jelentette pénteken az amerikai sajtó.

Az NBC amerikai hírtelevízió úgy értesült, hogy az érintettek között van az izraeli, a németországi és a brazíliai nagykövetség is.

A berlini nagykövetség esetében ez azért különösen érdekes, mert az ottani amerikai nagykövet, Richard Grenell maga is vállaltan meleg és a szexuális kisebbségek jogainak hangos szószólója.

Hírdetés

A CNN amerikai hírcsatorna megkeresésére a washingtoni külügyminisztérium egy névtelenséget kérő forrása elmondta: korábban bevett rutin volt, hogy júniusban a nagykövetségen felvonják a szivárványos zászlót, de idén erre nem adták meg az engedélyt. Arra a kérdésre, hogy ez felzaklatta-e a nagykövetet, a forrás igennel válaszolt.

“Úgy áll, hozzá, hogy oké, akkor majd lobogni fog a zászló a nagykövetség épületében, az ablakban, a balkonon és mindenhol máshol” – idézte a diplomatát a CNN. A meg nem adott engedély ugyanis csak a nagykövetségek zászlórúdjára vonatkozik, arra nem lehet felvonni a szivárványszínű zászlót, bárhol máshol megjelenhet.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »