Tóbafutás és körbekoccintás – itt a strandidő

Tóbafutás és körbekoccintás – itt a strandidő

Megtartották a Balatonon a strandszezon megnyitó rendezvényét, a Balaton Napján egy időben több településen is vízparti programokkal várták a nyaralókat. Siófokon tóbafutó versennyel és körbekoccintással ünnepelték meg, hogy beköszöntött a strandidő a Balatonon.

Körülbelül 30-an vállalkoztak a szezonnyitó vízben futásra Siófokon. A tó vizének hőmérséklete most már stabilan 20 fok felett van, ezért időzítették mostanra a Balaton Napját.

A futásban megszomjazott résztvevőknek a Balaton borát kínálták, amely idén olaszrizling. A borral körbe is koccintottak, egy időben a többi résztvevő településsel. „Egy olyan bort kerestünk, ami jellemző a vidékre, és egy ilyen könnyed, olyan, ami a nyárral összefügg, és szívesen fogyasztható akár önmagában, akár fröccs formájában, direkt egy ilyesmi bort kerestünk” – fogalmazott Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke.

A futásban résztvevő gyerekek bor helyett strandlabdát kaptak ajándékba. Tavaly, az első alkalommal megrendezett Balaton Napján 10 település vett részt, idén viszont már 15 helyen rendeztek programokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »