Tízszeresen túlárazott az olimpiai pályázati kérdőíve

Az Együtt szerint tízszeresen túlárazott a PwC olimpiai pályázati kérdőíve. A dokumentumok minden egyes oldalát ugyanis négy millió forintért fordítja és másolja a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég.

Az Együtt politikusa, Pataki Márton közérdekű adatigénylés után megkapta a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó kérdőívek elkészítésére a PricewaterhouseCoopers tanácsadó céggel kötött második szerződést. Mint kiderült az eddig kifizetett 240 millió forintos ár csak a február közepén beadott első szakaszra vonatkozik és a szóban forgó pályázati kérdőív három részből áll:

Az elsőben 86 kérdésre kell válaszolni, legfeljebb 60 oldalon; A másodikban 23 kérdésre kell válaszolni, legfeljebb 20 oldalon; A harmadikban 134 kérdésre kell válaszolni, legfeljebb 110 oldalon.

Az első szakasz oldalanként mintegy négymillió forintba került, így valószínűsíthető, hogy a pályázat második és harmadik fázisáért további százmilliókat terveznek kifizetni a tanácsadónak. Pataki közleményében megjegyzi, hogy a PricewaterhouseCoopers a 60 oldalas másolásért és fordításért 240 millió forintot kap. Az Együtt szerint az elvégzett munka legalább tízszeresen túlárazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »