Tízmilliós rablási ügyben emelt vádat a baranyai főügyészség

Felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki két társával együtt mintegy tízmillió forintot rabolt egy pécsi vállalkozótól – tájékoztatott a vádhatóság.

A közlemény szerint a vállalkozó sértett gyakran fogadott a lakásában ügyfeleket is, amiről a budapesti elkövetők tudomást szereztek és elhatározták, hogy kirabolják.

Tavaly júniusban, az egyik este fekete maszkot viselő emberek rontottak be a lakásba. A sértettet a földre lökték, hasra fektették, kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték. Miközben pénzt követeltek tőle, ütötték, rúgták, fülei levágásával fenyegették, késsel metszéseket is ejtettek rajta – részletezte az ügyészség.

Hírdetés

Az elkövetők megtalálták a vállalkozó autójának indítókulcsát és mintegy tízmillió forint készpénzt. A szomszéd értesítette a rendőrséget, miután hangokat hallott a sértett háza felől, majd az ablakon kinézve látta a lakásban az álarcot viselő elkövetőket is.

Az elkövetők elmenekültek a helyszínről. A rendőrség a vádlottat megtalálta, tőle a rabolt pénzből 8,5 millió forintot foglaltak le. Két társát az eljárás során felkutatni eddig nem sikerült – ismertette a megyei főügyészség.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »