Tízmilliókat keres hazugságaival a Clinton-házaspár

Hillary és Bill Clinton tavaly 6 millió 725 ezer dollárt keresett az előadásaival és beszédeivel.

Bernie Sanders és hívei hónapok óta folyamatosan arra szólítják fel a demokraták esélyes elnökjelöltjét, hogy hozza nyilvánosságra beszédeinek leiratát, s az előadásokért kapott összegek nagyságát. Hillary Clinton ezt mindeddig visszautasította.

Kedden éjjel azonban váratlanul nyilvánosságra hozták a dokumentumokat. Ezekből az derül ki, hogy Hillary Clinton tavaly összesen hat alkalommal tartott előadást honorárium ellenében, a legnagyobb összeget – 315 ezer dollárt – az Ebay nevű, internetes kereskedelemmel foglalkozó cég utalta át, a legkisebb honoráriummal egy kanadai bank köszönte meg neki az előadást.

Ezzel a tevékenységgel összesen 1 millió 475 ezer dollárral gyarapodott a volt külügyminiszter számlája. A nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Hillary Clinton tavaly egyetlen amerikai bankban sem tartott fizetett előadást, és azóta, hogy 2015 áprilisában bejelentette indulását az elnökjelöltségért, egyáltalán nem vállalt fizetett előadást és beszédet.

Az iratokból kiderül az is, hogy Bill Clinton 2015-ben összesen 22 alkalommal tartott előadást, s ezekkel 5 millió 250 ezer dollárt keresett.
2014-ben a Clinton-házaspár jóval többet, összesen 18 millió dollárt gyűjtött az előadásokért tartott honoráriumokból, s Hillary Clinton akkor még valóban sokszor tartott fizetett előadást a bankvilág képviselőinek.

A Clinton-kampány törzse pár órával azt követően hozta nyilvánosságra a 11 oldalas dokumentumot, hogy a republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump közleményben jelentette be, hogy tízmilliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »