Tízmilliókat gyűjtöttek össze a félárván maradt hármas ikreknek

Eddig közel 24 millió forintot gyűjtöttek össze a hajdúszoboszlói hármas ikrek számára, akiknek édesanyja a szülés után halt meg tüdőembólia következtében – derül ki a családot támogató Tündérkör Alapítvány Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből, a posztot eddig több mint kétezer ember osztotta meg. A gyűjtés folytatódik.

A kórház közleménye szerint az édesanyát a szülés után úgynevezett HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később nehéz légzéssel és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték az újraélesztését, átmenetileg sikerült is újraindítani a szívét, de 50 perc szakszerű ellátás ellenére elvesztették.

http://mno.hu/

Hírdetés

 

A HELLP-szindróma nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékánál fordul elő. A három újszülött, két lány és egy fiú egészségesek. Jelenleg még inkubátorban, de jól vannak, egyedül a kisfiú igényel légzéstámogatást. Ahhoz, hogy elhagyhassák az intenzív osztályt, a testtömegüknek még gyarapodnia kell.

Fábián Tamás, az ikrek édesapja korábban a Blikknek azt mondta: addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős a felesége haláláért. A férj úgy véli, voltak előjelek, hiszen a nő jobb lába nagyon bevizesedett, illetve köhögött is, pedig nem volt beteg. Szerinte a nőnek túl magas volt a fájdalomküszöbe, nem látták rajta, hogy nincs jól.

Segítséget, többek közt állandó gyermekápolót ígért a hajdúszoboszlói önkormányzat is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »