Tízezrek az olaszországi melegfelvonulásokon

Tízezrek vettek részt szombat délután a több olasz nagyvárosban is megrendezett melegfelvonulásokon, s megemlékeztek az egy hete elkövetett orlandói mészárlás áldozatairól is.

Öt olasz nagyvárosban, Firenzében, Genovában, Palermóban, Trevisóban és Varesében vonultak utcára a helyi Gay Pride rendezvények keretében. Varesében például az Egyesült Államok milánói konzul-helyettesét kérték fel, hogy nyissa meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) menetét.  Firenzében a szervezők szerint mintegy 30 ezren vettek részt a megmozduláson, mivel a kíváncsiak, a helyi lakosok és a turisták tömegei is csatlakoztak a történelmi központba tartó vidám, zenés programhoz.

Dario Nardella, a város polgármestere nyilatkozatában hangsúlyozta: több önkormányzati képviselővel együtt azért vesznek részt ezen az eseményen, hogy kifejezzék szolidaritásukat az orlandói melegbárban végrehajtott, 49 ember halálát okozó barbár mészárlás áldozataival. Marco Doria, Genova polgármestere az ottani felvonuláson azt mondta: jelenlétével egyrészt kinyilváníthatja, hogy tiszteletben akarja tartani minden egyes ember jogait, másrészt hogy el kell ítélni a fajgyűlölet és az erőszak minden formáját, akárcsak azokat a megnyilvánulásokat, amelyek táptalajt biztosítanak az effajta jelenségek számára.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »