Tízezer rendőr biztosítja Ferenc pápa keresztútját

Mintegy tízezer rendőr biztosítja Ferenc pápa nagypénteki keresztútját a római Colosseum környékén.

A keresztút évszázadokra visszatekintő hagyománya során Jézus szenvedéstörténetének 14 állomását elevenítik fel a katolikusok.

“Nézzetek fel a megfeszített Krisztusra: benne született meg reményünk az örök életre” – írta a katolikus egyházfő a Twitteren a keresztúti ájtatosság kezdete előtt.

Az olasz rendőrséget fokozott biztonsági készültségbe helyezték az esemény idejére, miután a héten több feltételezett szélsőségest vettek őrizetbe, és jelentések érkeztek arról, hogy az Iszlám Állam dzsihadistái Rómát szemelték ki egyik következő célpontjuknak.

Hírdetés

Az olasz főváros a szélsőségesek szerint egy ellenséges vallás központja – hangsúlyozta Federico Cafiero de Raho maffia- és terrorellenes főügyész a RAI állami rádióadóban csütörtökön.

Róma központjából és a Vatikán környékéről kitiltották a teherautókat, és a rendőrség pénteken feltartóztatott egy török kamiont, amelynek sofőrje nem volt tisztában a biztonsági óvintézkedéssel.

Az ezrek által követett keresztút előtt Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában tart misét. A katolikus egyház több jelentős vallási szertartással készül a húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére.

Ferenc pápa szombaton húsvéti virrasztást tart a Szent Péter-bazilikában. Az események a vasárnapi húsvéti misével, illetve a katolikus egyházfő Urbi et Orbi (a városnak, Rómának, illetve a világnak szóló) üzenetével és áldásával tetőznek be.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »